Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Ziołowa buła

Tekst i foto Kornel 20-08-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1-prosty15 min.-

Składniki:

UWAGA! Nie trzeba od razu śmigać do sklepu po ziółka. Czytajcie dalej. :)
bułka,
2 plasterki pomidora,
3 cienkie plasterki ogórka,
ser żółty,
3 plasterki szynki,
3-5 szczypt pieprzu cayenne (ew. 5-7 czarnego),
4 szczypty oregano,
4 szczypty natki pietruszki,
4 szczypty bazylii,
4 szczypty estragonu,
3 szczypty majeranku,
keczup (najlepiej pikantny).

Jak przyrządzić:

Na początku kroimy bułkę na pół i wydrążamy lekko obie części. Później układamy kolejno: pomidory, trochę sera, ogórki i resztę sera. Całość posypujemy ziołami (jeśli jakichś nie mamy można zwiększyć ilość innych) i pieprzem. Połówki bułki i szynkę układamy na rozgrzanym oleju (szynkę smażymy osobno i pod koniec kładziemy na ser).
Później zamykamy bułę i jeszcze chwilę smażymy. Następnie dodajemy keczup. Teraz tylko kładziemy na talerz i... zgadywanka, zgadywanka... Wcinamy! :D

Czas przygotowania:

Smażymy (ew. pieczemy) dopóki nie rozpuści się ser.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.