Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Zupa chińska Ani

Tekst i foto anna 26-07-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty40 min.?

Składniki:

- marcew 2 szt.,
- seler naciowy, 3 łodyżki,
- pietruszka 1 szt.,
- 3 grzybki mun,
- 2 piersi z kurczaka,
- garść groszku świeżego lub zmrożonego,
- sól,
- sos sojowy,
- curry,
- chilli,
- imbir najlepiej świeży, ale może być też w proszku,
- woda 4l.

Jak przyrządzić:

Gotujemy rosół z podanych składników, marchew i pietruszkę trzemy na tarce, piersi kroimy w kostkę, grzyby wcześniej obgotowujemy osobno ok. 20 min. i kroimy w paseczki, seler kroimy w kostkę. Wszystko gotujemy razem z groszkiem do miękości. W międzyczasie trzeba to wszystko doprawić małą ilością soli, sosem sojowym (ok. 2 łyżek), szczyptą curry, chilli i imbiru. Przyprawiamy według smaku, ale ta zupa ma być naprawdę pikantna. Życzę smacznego!

Potrzebne przybory:

Garnek.

Jak podawać?

Potrawa ma być gorąca i piekąca. Polecam na chłodne dni i po nocnej mocnej zabawie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.11.2004 stefanpr

Pycha. Zrobiliśmy. Tylko 2 litry wody. Pozdrawiam.

Zgłoś 14.03.2005 Ewelina

w przeciwieństwie do niedopracowanej zupy chińskiej niejakiej mimi , to jest dopracowany przepisik. Gratuluję

Zgłoś 06.06.2006 mimi

curry pasuje tutaj jak piesc do nosa