Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Zupa grzybowa Ani

Tekst i foto kalipso 28-10-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty--

Składniki:

1/2 kg leśnych grzybów,
4 łyżki masła, 2 cebule,
2 litry rosołu z kostki,
1 szklanka śmietany,
1 łyżka mąki,
sól, pieprz i majeranek do smaku.

Jak przyrządzić:

Cebulę zeszklić na maśle, dodać oczyszczone i pokrojone grzyby, sól i pieprz. Dusić przez 5 minut. Wlać rosół i dalej dusić przez około 20 minut. Zaprawić mąką i śmietaną. Dusić przez 10 minut. Przyprawić pieprzem i majerankiem.

Jak podawać?

Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 28.11.2017 daria nowicka

Zamiast rosołu z kostki (CHEMIA!) warto sięgnąć po koncentrat grzybowy od Krakusa w szklanej buteleczce. Warto sięgać po sprytne rozwiązania, które usprawnią naszą pracę w kuchni, ale trzeba db... Pokaż więcej

Zamiast rosołu z kostki (CHEMIA!) warto sięgnąć po koncentrat grzybowy od Krakusa w szklanej buteleczce. Warto sięgać po sprytne rozwiązania, które usprawnią naszą pracę w kuchni, ale trzeba dbac przy tym o zdrowie! Skład jest ok i świetnie smakuje.