Zupa jarzynowa po genueńsku
Porcje: | Koszt: | Trudność: | Czas: | Kaloryczność: |
---|---|---|---|---|
4-5 porcji | 10-15 zł | średni | 40-50 min. | ? |
Składniki:
- 1,5 l wywaru z drobiu,- 10 dag fasolki szparagowej,
- cząstka kalafiora (ok.20 dag),
- 2-3 łyżki makaronu fabrycznego(kolanka, muszelki),
- 1/2 szklanki śmietany,
- 10-15 dag szynki (okrawki) lub innej wędliny,
- 1-2 żółtka,
- natka pietruszki,
- sól, pieprz i przyprawa do zup dla smaku.
Jak przyrządzić:
Fasolkę oczyścić, opłukać, pokrajać na kawałki 2cm, zalać wywarem, dodać opłukany i rozdrobniony kalafior,gotować. W połowie gotowania włożyć makaron i ugotować do miękkości. Następnie połączyć ze śmietaną i pokrajaną w paseczki wędliną, chwilę pogotować, lekko przestudzić,wymieszać z żółtkami i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.
Fasolka zawinięta w prosciutto

Komentarze
Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.