Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Zupa jarzynowa po genueńsku

Tekst i foto Oliwia D. 17-05-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-5 porcji10-15 złśredni40-50 min.?

Składniki:

- 1,5 l wywaru z drobiu,
- 10 dag fasolki szparagowej,
- cząstka kalafiora (ok.20 dag),
- 2-3 łyżki makaronu fabrycznego(kolanka, muszelki),
- 1/2 szklanki śmietany,
- 10-15 dag szynki (okrawki) lub innej wędliny,
- 1-2 żółtka,
- natka pietruszki,
- sól, pieprz i przyprawa do zup dla smaku.

Jak przyrządzić:

Fasolkę oczyścić, opłukać, pokrajać na kawałki 2cm, zalać wywarem, dodać opłukany i rozdrobniony kalafior,gotować. W połowie gotowania włożyć makaron i ugotować do miękkości. Następnie połączyć ze śmietaną i pokrajaną w paseczki wędliną, chwilę pogotować, lekko przestudzić,wymieszać z żółtkami i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.