Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

zupa-krem słomianego wdowca

Tekst i foto TOPEK10 19-01-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-32,50 złprostyok. 10 min.regenerująca po ciężkiej nocy

Składniki:

Serek topiony duży, kostka rosołowa

Jak przyrządzić:

Kostkę rosołową gotujemy, serek rozpuszczamy w gorącej wodzie.(Rosół i rozpuszczony serek mają stanowić razem ok. 0,5-0,7 litra), łączymy i zagotowujemy, do tego grzanka z boczkiem.

Potrzebne przybory:

Kilka butelek, aby sprzedać i mieć kasę na składniki.

Jak podawać?

Elegancko! Zalecane blaszane kubki, aby nie potłuc przy wrzucaniu do zlewu.

Czas przygotowania:

Czas taki, jak napisali na rosołku.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.04.2006 skimmia

o, rany, a co to, słomiany wdowiec nie da rady skombinowac troche gnata i kilku warzyw?? to jest jakas zalewajak wiezienna:)

Zgłoś 08.11.2007 Kiwak

eee tam od razu więzienna.Pomysł super.prosta i tania.na pewno pyszna-sprubuje.dzieki za przepis

Zgłoś 26.01.2013 Irena

Szybka,tania i z humorem;)taka na dzisiejsze czasy:(