Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Zupa krem z sera

Tekst i foto mm.ii 28-11-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?12 złprosty30 min.?

Składniki:

1,5 l. wywaru uzyskanego z kostki drobiowej KNORR, 1,5 g masła,
1 łyżka mąki,
3 ząbki czosnku,
30 g sera żółtego gouda,
0,5 szkl. śmietany (np. 12%),
natka pietruszki,
gałka muszkatałowa, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Rozpuścić kostki rosołowe drobiowe KNORR w 1,5 l wody. Zrobić zasmażkę z masła i mąki. Rozprowadzić ją wywarem KNORRa. Dodać zmiażdzony czosnek i starty ser zółty. Mieszać do rozpuszczenia się sera, na końcu dodać śmietanę i natkę pietruszki.


Zupa ta, choć bardzo prosta w przygotowaniu, jest świetna i na wykwintne przyjęcie i na domowy codzienny obiad.
Spróbujcie! Naprawdę warto! Zagości na stałe w waszym jadłospisie!
Smacznego.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Można podawać z grzankami.

Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.04.2007 majka

bende mósiała spróbowac tej zupki jak smakuje jak bedzie dobra polece ja znajomym

Zgłoś 18.02.2010 fafarafa

Fajnie by było gdyby nie reklama Knura :)