Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Zupa owoce morza

Tekst i foto andrzej 12-12-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty45 min.?

Składniki:

Owoce morza - gotowa mrożonka, mieszanka chińska - gotowa mrożonka warzywna, piersi kurczaka, rosół z kury - ze słoiczka, kukurydza z puszki {niekoniecznie}, szczypiorek {niekoniecznie}, pieczarki.

Jak przyrządzić:

Pokroić piersi {3-4 pojedyncze filety na 4 osoby} w słupki lub średnią kostkę. Pokroić w półplasterki pieczarki. Obgotować na wolnym ogniu pokrojone mięso {mieszając czasem, by nie było posklejane} do czasu, aż zbierze się szumowina, którą należy zebrać. Dosypać połowę obu mrożonek {wystarczy na 4-5 osób} i pokrojone pieczarki oraz 4 łyżki kukurydzy. Czekać do ponownego zagotowania. Doprawić rosołkiem {sporo}, aż zupa będzie miała wyraźny smak rosołu i będzie wystarczająco słona. Gotować do miękkości warzyw {ok. 30 min}. Przyprawić do smaku.

Jak podawać?

Podajemy w miseczkach, posypując odrobiną szczypiorku.

Uwagi:

Zupa powinna być dość gęsta. Przepis własny, wielokroć budził uznanie.

Czas przygotowania:

Cała praca to pokroić filety i pieczarki.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.