Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Zupa pieczarkowa

Tekst i foto maja 28-09-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
6 porcji6 złprostyok. 30 min.?

Składniki:


0,5 kg pieczarek, 2 średnie marchewki, 1 serek topiony pieczarkowy, kostki rosołowe, pietruszka do dekoracji.

Jak przyrządzić:

Zagotować 3 l wody, dodać kostki rosołowe. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach, marchew tak samo. Dodać dwszystko do rosołu a serek topiony pokroic w kostki i dodać.Gotowaćdo rozpuszczenia serka. Udekorować pietruszką.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Podawać z makaronem.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.09.2005 ika

ile kostek rosolowych?dowolnie?

Zgłoś 09.01.2006 baranka

ta zupa to przepis dla leniwychkobiet jak mozna jesc cos takiego i nazwac to cos zupa