Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Zupa pomidorowa z mozzarellą

18.11.2009

Apetyt można pobudzać nie tylko estetycznym wyglądem, ale także zapachem, połączeniem różnych smaków i barwami potrawy. Powinniśmy ją poczuć wszystkimi zmysłami. Zachęcamy do eksperymentowania ze smakami. Zamiast tradycyjnej zupy pomidorowej można przygotować pomidorową z mozzarellą. Brzmi ciekawie i jest warte spróbowania. Pamiętajcie o dekoracji i apetycznym podaniu.
Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
414 złprosty20 min.średnia

Składniki:

1 bulionetka Bulion wołowy KNORR,
1 średnia cebula,
3 ząbki czosnku,
3 łyżki oliwy z oliwek,
2 puszki pomidorów pelati,
200 ml śmietany 22%,
cukier,
pieprz,
kilka gałązek świeżej bazylii,
1 opakowanie mini mozzarelli.

Jak przyrządzić?

Rozpuść bulionetkę Bulion wołowy KNORR w litrze wody.

Podsmaż obraną cebulę z czosnkiem na oliwie.

Zalej całość pomidorami z puszki.

Duś pod przykryciem około 3 min.

Dodaj bulion, a następnie rozdrobnij zupę za pomocą miksera.

Całość gotuj jeszcze około 10 minut.

Dodaj na koniec śmietanę i dopraw całość cukrem i pieprzem do smaku.

Jak podawać?

Podawaj zupę posypaną świeżo pokrojoną bazylią z kulkami sera mozzarella.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 23.04.2010 Pampi

przepis mi się podoba, choć zamiast kostki bulionowej jednak pozostanę na rosole ugotowanym na prawdziwym mięsie a nie na chemii:|

jeśli chodzi o pomidorową-uwielbiam w różnych wydaniach:... Pokaż więcej

przepis mi się podoba, choć zamiast kostki bulionowej jednak pozostanę na rosole ugotowanym na prawdziwym mięsie a nie na chemii:|

jeśli chodzi o pomidorową-uwielbiam w różnych wydaniach:D

dlatego sama np mogę polecić niedawno znalezioną, ale już wypróbowaną na ostro z chilli:

www.klubdobrejenergii.pl/przepisy/zupy.html/11/Wyjatkowo_ostra_zupa_pomidorowa/

jeśli ktoś jednak woli łagodniejszą- to taka wersja też tam jest:)

Zgłoś 19.11.2009 bea

w życiu tej chemii nie dodam do MOJEJ pomidorowej!!!

Zgłoś 26.11.2009

mamaj napisała:

" a oto ulepszony przepis na zupkę;

Rozpuść bulionetkę Bulion wołowy KNORR w litrze wody."

O FAKT - lepszy ten przepis!!!!!!!!!!!!!!!!

... Pokaż więcej

mamaj napisała:

" a oto ulepszony przepis na zupkę;

Rozpuść bulionetkę Bulion wołowy KNORR w litrze wody."

O FAKT - lepszy ten przepis!!!!!!!!!!!!!!!!

"Podsmaż obraną cebulę z polskim czosnkiem na oleju lnianym."

OLEJU LNIANEGO NIE UŻYWA SIĘ DO SMAŻENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Zalej całość pomidorami z puszki (odcedź przedtem konserwanty i ulepszacze)."

TY NAPRAWDĘ SĄDZISZ, ŻE "TO" ODCEDZASZ?????????? heheheheh

"dopraw całość polskim cukrem i pieprzem do smaku. "

TAK, ZWŁASZCZA PIEPRZ ROŚNIE W POLSCE NA DRZEWACH.

Zgłoś 25.11.2009 ewik

do mamaj- na oleju lnianym się nie smaży ,spożywa się go na surowo

Zgłoś 23.11.2009 jamdrok

zamiast bazylii proponuje rozmaryn, zamiast pomidorów z puszki jednak świeże i jeszcze szczyptę cukru ;o)

Zgłoś 18.11.2009 JoeBlack

o akurat szukałem przepisu na pomidorówkę :P

Zgłoś 18.11.2009 mamaj

dlaczego bulionu KNOR! To polskiego już nie znajdziemy w sklepach!

Ja proponuję WINIARY - 100% lepszy.

Zgłoś 18.11.2009 mamaj

a oto ulepszony przepis na zupkę;

Rozpuść bulionetkę Bulion wołowy KNORR w litrze wody.

Podsmaż obraną cebulę z polskim czosnkiem na oleju lnianym.

Zalej całość pomidorami z pu... Pokaż więcej

a oto ulepszony przepis na zupkę;

Rozpuść bulionetkę Bulion wołowy KNORR w litrze wody.

Podsmaż obraną cebulę z polskim czosnkiem na oleju lnianym.

Zalej całość pomidorami z puszki (odcedź przedtem konserwanty i ulepszacze).

Duś pod przykryciem około 3 min. (dusić można ew. Tuska za przysługi dla Kraju, ja proponuję wolno gotować)

Dodaj bulion WINIARY, a następnie rozdrobnij zupę za pomocą miksera.

Całość gotuj jeszcze około 10 minut.

Dodaj na koniec śmietanę made in Poland i dopraw całość polskim cukrem i pieprzem do smaku.

Zgłoś 19.11.2009 kuchcik

Dobra zupka to na rosołku, bulionie warzywnym, a nie "bulionach" z kostki. I to niezależnie od tego, kto jest ich producentem.

Zniesmaczyłem się :(

Zgłoś 19.11.2009 do mimi

i masz racje, ale spokojnie pod koniec gotowania, juz po wyłączeniu zupy możesz dodać łyżkę - 2 łyżki, pasty Miso, gwarantuje, ze bedzie lepsze, bez chemii i b. zdrowe.

Zgłoś 18.11.2009

Czy nie może nikt normalnie skomentować przepisu??!! Tylko czepaiacie że marki produktów, Ważne że dobry przepis jest a czy dodasz bulionu winiary czy knorr czy innego to nie ma dużego znaczenia... Pokaż więcej

Czy nie może nikt normalnie skomentować przepisu??!! Tylko czepaiacie że marki produktów, Ważne że dobry przepis jest a czy dodasz bulionu winiary czy knorr czy innego to nie ma dużego znaczenia.

Zgłoś 19.11.2009 Prawie Gotująca

Szanowny Panie Knorr, mam pytanie.

Zrobiłam zupę dokładnie według przepisu

i rzeczywiście bulionetka wybitnie podnosi walory smakowe z tym że bardzo ciężko ją zmiksować. Czy można po... Pokaż więcej

Szanowny Panie Knorr, mam pytanie.

Zrobiłam zupę dokładnie według przepisu

i rzeczywiście bulionetka wybitnie podnosi walory smakowe z tym że bardzo ciężko ją zmiksować. Czy można pokroić ten plastik przed dodaniem do zupy. Blenderem próbowałam i nic, a mąż się skarżył że mu się ta folia z wierzchu do podniebienia lepi.

Bardzo proszę o pomoc i kolejne przepisy

Całuję

Gotująca

Zgłoś 19.11.2009 mimi

smakowity pomysł ale ze względu na skład chemiczny nigdy nie użyję produktów Knorr.

Zgłoś 20.11.2009 ddddddd

Olej laniany nie nadaje się do smażenia!!! Ten olej je się na zimno. Matko BOSKO CZĘSTOCHOWSKO!