Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Zupa z garnka

Tekst i foto filip 08-10-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty15 min.?

Składniki:

2 l wody, 1 duży świeży ogórek (zwykły), 2 małe serki topione (najlepiej z ziołami), kostka rosołowa, śmietana (3 łyżki), koperek, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, chleb na grzanki

Jak przyrządzić:

Do garnka wlać wodę, wrzucić kostkę rosołową, zmiksowanego ogórka (obranego przedtem ze skóry), serki topione. Wymieszać, zagotować, zaprawić śmietaną i mąką ziemniaczaną. Dodać kopru (dużo!), posolić do smaku. Podawać z chlebowymi grzankami.

Potrzebne przybory:

garnek :), mikser (malakser ew. inny robot kuchenny), jeśli brak takiego to zwykła tarka do warzyw, nóż, łyżka

Jak podawać?


Podawać oczywiście na gorąco z chrupiącymi grzankami.

Uwagi:

Od razu uprzedzam, nie wiem czemu ta zupa nazywa się "z garnka", (bo logiczne jest że zupy robi się w garnkach). Taki przepis dostałem, taki spróbowałem. Polecam! (a nazwa wpada w ucho, szczególnie w żargonie rodzinno-domowym).

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.12.2005 św.inkwizycja

Troszke się zawiodłem bo zgodnie z nazwą przepisu w polu "składniki" powinien pojawić się jedynie garnek :D

Zgłoś 12.07.2006 garnek

Zmiksować garnek z wodą i podawać na gorąco hihi