Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Zupa z kaszanki

Tekst i foto andrzej 26-07-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty15 min.-

Składniki:

gruba kaszanka jęczmienna, cebula, rosół z kury {w słoiczku}, kiszony\małosolny ogórek, magi, śmietana, natka pietruszki lub szczypiorek.

Jak przyrządzić:

Gotujemy wodę, kroimy w kostkę kaszankę {bez flaka} i wrzucamy ją stopniowo do wody mieszając, aż stanie się wystarczająco gęste. Dodajemy pokrojoną cebulę i drobno pokrajanego ogórka małosolnego. Cebulę i ogórka można wcześniej podsmażyć na patelni. Doprawiamy rosołkiem i magi. Podajemy z łyżką śmietany i natką lub szczypiorkiem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 30.07.2010 lalapupu

tego jeszcze nie bylo, trzeba przyznac. prawdopodbnie smakowite. tylko jak sie ktos nie brzydzi kaszanki, ja mam troche uraz. ale dobry pomysl :)