Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Zupa z krewetek i ryby

Tekst i foto Ogix 22-03-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-620 złprosty30 min.?

Składniki:

- włoszczyzna,
- 2 ziemniaki,
- 1/3 kostki masła,
- łosoś, pstrąg lub inna ulubiona (może być świeża z jeziorka np okoń),
- krewetki 200 g,
- sól,
- pieprz,
- natka,
- sok z cytryny.

Jak przyrządzić:

Warzywa zalać wodą, dodać oczyszczoną rybę, 3-4 cm ponad poziom warzyw, dodac masło i sól. Gotować na małym ogniu. aż warzywa będą miękkie, a rybka ugotowana. Rybkę wyłowić - obrać ze skóry i ości pokroić na kawałki, odstawić, krewetki podsmażyć na łyżce masła, osolić, skropić cytryną. Wywar z warzywami zmiksować na krem, przyprawić ew. solą, świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać, dodać krewetki i kawałki ryby.

Potrzebne przybory:

Mikser lub blender.

Jak podawać?

Podawać posypaną natką pietruszki i grzankami.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.