Przepis kulinarny
Lekarstwo na chore gardło Autor: Asiunia   Data: 10.04.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=10102
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. ?

Składniki:

woda, dwie pomarańcze, miód

Jak przyrządzić?

Wodę zagotować do wrzenia. Wlać do szklanki. Wycisnąć sok z obu pomarańczy i wlać do wrzącej wody. Dodać dwie łyżeczki miodu i pić, póki gorące:)

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Wskazane jest pić gorące. Po pierwsze miód jest doskonały na chore gadło, a podwojona dawka witaminy C w cytrusach jest doskonała na przeziębienie. Napój ten pobudzi twój mózg do produkcji endorfin, które uśmierzą ból gardła, a cukier w nim zawarty sprawi, że wytworzysz więcej śliny, która nawilży suche i podrażnione śluzówki w jamie ustnej.

Czas przygotowania:

« Powrót