Przepis kulinarny
Cukierkówka Autor: SWA   Data: 17.04.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=10174
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 10 min. ?

Składniki:

0,5 l wódki, 10 cukierków Ice (nie pamiętam, jakie to były, na rynku jest kilka rodzajów, chyba były to Hopsy, muszą być niebieskie! Na pewno nie Ice Fresh), 1/4 szklanki wody mineralnej

Jak przyrządzić?

Cukierki wrzucamy do rondelka z 1/4 szklanki wody mineralnej. Rozpuszczamy je na małym ogniu, intensywnie mieszając. Uwaga, bo strasznie przywierają do dna i łyżki. Następnie mikstura musi ostygnąć, potem mieszamy poprzez mocne wstrząśnięcie z 0,5 l wódki, najlepiej od razu w butelce. Schłodzić.

Jak podawać?

W zwykłych kieliszkach.

Uwagi:

Niepowtarzalny smak, super jako urozmaicenie trunków na imprezie, ma intensywnie niebieski kolor;)

Czas przygotowania:

« Powrót