Przepis kulinarny
Filet z kurczaka z ananasem na ciepło Autor: belaiza   Data: 10.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=10417
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 30 min. średnia ze wzgledu na węglowodany

Składniki:

filet z kurczaka, puszka ananasa (najlepiej już pokrojonyego - mniej pracy), 2-3 ząbki czosnku, papryka w proszku, mąka ziemniaczana, vegeta

Jak przyrządzić?

Filet kroimy w kostkę i przyprawiamy vegetą oraz papryką. Następnie te drobne kawałki mieszamy w mące ziemniaczanej (koniecznie ziemniaczanej, ponieważ tworzy specyficzny sos) i wrzucamy te kawałki na patelnię, podsmażamy i na koniec smażenia dodajemy wycisnięty czosnek, tak aby się nie przypalił. Następnie bierzemy garnek, wrzucamy tam filet i ananas (pokrojony) wraz z sokiem. Gotujemy jakieś 10-15 minut na małym ogniu. Jak sos robi się coraz gęściejszy, dodajemy wody. Doprawiamy vegetą wg uznania i gotowe:)

Potrzebne przybory:

patelnia, garnek, coś do wyciśnięcia czosnku

« Powrót