Przepis kulinarny
Chłodnik Autor: roza   Data: 23.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=10530
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 8 zł średni 10 min. niska

Składniki:

4 buraki, 3 jajka, pęczek szczypiorku, pęczek rzodkiewek, 1-2 świeże ogórki, dwa kefiry - opakowania po 0,5 l

Jak przyrządzić?

Buraki obrać ze skóry, umyć i pokroić na małe kawałki. Tak przygotowane zalać kefirem na około 2 godz. Jajka ugotować na twardo. Pokroić rzodkiewkę i ogórki w kostkę. Szczypiorek pokroić drobno. Jajka obrać i pokroić na ósemki. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce i zalać przecedzonym kefirem (buraki wyrzucić). doprawić do smaku pieprzem i solą. Smacznego!

« Powrót