Przepis kulinarny
Klopsy z kalafiora Autor: agnesj77   Data: 24.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=10677
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ok. 30 min. ?

Składniki:

1 średni kalafior, 1 cebula, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 jajka, 1/2 szkl. mąki, bułka tarta, sól, pieprz i vegeta.

Jak przyrządzić?

Kalafior ugotowac na półtwardo w całości. Odsączyć. Kalafiorowe różyczki oderwać od łodyżek, rozgnieść w misce. Cebulę oczyścić, obrać, drobno pokroić. Do kalafiora dodać koncentrat, mąkę, cebulę, jajka i wymieszać. Formować klopsiki, obtaczać w bułce tartej. Ugotować na parze.

« Powrót