Przepis kulinarny
Bukiet warzywny z kurczakiem Autor: Edis   Data: 25.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=10842
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 35 min. niska

Składniki:

1/2 piersi z kurczaka, 1/2 pęczka rzodkiewek, 5 większych liści sałaty, 1 pomidor, 1/2 świeżego ogórka, 1 świeża papryka, oliwki według uznania, różnego rodzaju świeże zioła, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, sól i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

1/2 piersi z kurczaka gotujemy na parze. Drobno kroimy warzywa. Pierś kroimy w paseczki i dodajemy do uprzednio pokrojonych warzyw. Zioła siekamy i dodajemy 1 łyżeczkę oliwy z oliwek oraz sól i pieprz do smaku. Życzę smacznego!

« Powrót