Przepis kulinarny
Kurczak w warzywach Autor: Dorota   Data: 28.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=11352
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 6 zł średni 30 min. ?

Składniki:

pół kurczaka, smalec, 4 marchewki, 2 pietruszki, jabłko, czosnek i sól

Jak przyrządzić?

Kurczaka natrzeć solą i posiekanym czosnkiem, włożyć do naczynia, najlepiej żaroodpornego posmarowanego smalcem i podpiec w piekarniku. W międzyczasie zetrzeć na tarce marchewki, pietruszki i jabłko, wymieszać i obłożyć nimi podpieczonego kurczaka. Podlać wodą i dusić do miękkości.

Jak podawać?

Potrawa świetnie smakuje zarówno z frytkami, ryżem, ziemniakami, jak i z chlebem.

Uwagi:

Życzę smacznego.

« Powrót