Przepis kulinarny
Sałatka Pingwina Autor: Agulka   Data: 09.06.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=12033
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4-6 15 zł średni 30 min. niska

Składniki:

Kalafior, brokuł, małe marchewki (ok 10 szt.), fasolka szparagowa. Sos: jogurt naturalny, dwa ząbki czosnku, sól, pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Warzywa podzielone na cząstki gotujemy na parze na półtwardo. Odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie przygotowujemy sos: mieszamy jogurt z przecuiśniętym przez praskę czosnkiem i doprawiamy do smaku przyprawami. Warzywa układamy w salaterce na przemian, polewając przygotowanym sosem. Pycha!

« Powrót