Przepis kulinarny
Bigos z kabaczka Autor: kasia   Data: 28.06.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=12327
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
5 ? zł średni 70 min. ?

Składniki:

2 cebule, 1 kabaczek, 1 główka czosnku, 4 pomidory, pęczek koperku, łyżka ojeju, sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Smażyć w kolejności: cebulę na oleju do zrumienienia, kabaczek pokrojony w kostkę - ok. 30 min, wyciśniętą główkę czosnku - 10 min, koperek drobno posiekany - ok. 10 min, pomidory - ok. 10 min. Wszystko ma być miękkie i nawet wyglądem, nie tylko smakiem będzie przypominać bigos. Doprawić do smaku.

Potrzebne przybory:

deska, nóż, wyciskarka do czosnku, patelnia

Jak podawać?

Na płaskim talerzu (niektórzy lubią z pieczywem).

« Powrót