Przepis kulinarny
Cukinia nadziewana mięsem mielonym Autor: agata ł.   Data: 08.08.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=12725
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 20 zł średni 80 min. ?

Składniki:

duża cukinia, 1 kg mięsa mielonego, papryka, marchewka, cebulka, jajko, przyprawy

Jak przyrządzić?

Cukinię przekroić na dwie części (wzdłuż). Mięso mielone przygotować jak na kotlety. Marchewkę, paprykę i cebulkę pokroić na kawałki. Wydrążyć środki z cukinii (tylko to z pestkami), napełnić mięsem, a na to położyć pokrojone warzywa. Wszystko posypać przyprawami (może być tylko vegeta, sól i pieprz). Piec w piekarniku, aż mięso będzie upieczone, ok. godziny.

Jak podawać?

Na ciepło.

« Powrót