Przepis kulinarny
Ciasto na pizzę Autor: agata   Data: 08.09.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=13059
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. ?

Składniki:

mąka, pół kostki drożdży, pół szklanki oleju, sól, łyżeczka cukru, ok. 1 szklanki wody

Jak przyrządzić?

Rozpuścić drożdze w szklance wody z łyżeczką cukru i solą. Jak rozczyn urośnie, wlać go do miski, dodać olej i ok. 1/2 kg mąki. Zagnieść ciasto. Jeśli będzie za rzadkie, dodać jeszcze mąki. Kiedy urośnie, wyłożyć na blachę i podpiec ok. 4 min, a następnie położyć dodatki wedle uznania. Smacznego!

Uwagi:

Ciasto jest szybkie i proste w przygotowaniu.

« Powrót