Przepis kulinarny
Pyszna sałatka tysiąca wysp Autor: Ga-Ga   Data: 26.11.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=13701
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 20 min. ?

Składniki:

Sałata lodowa, sałata włoska (strzępiasta, fioletowa), marchew, ser żółty, bagietka, pierś kurczaka, jajko, mąka, bułka tarta do panierowania piersi, zioła prowansalskie, sos tysiąca wysp (gotowy).

Jak przyrządzić?

Pierś panierujemy w jajku, mące i bułce tartej i smażymy na złoto. Jak wystygnie, kroimy ją w kosteczki. Bagietkę kroimy w kostkę, obsypujemy ziołami i również przysmażamy, aż sie zrumieni. W głębokim talerzu uładamy: kawałki sałaty lodowej, kawałki sałaty włoskiej, startą na grubych oczkach tarki marchew i tak samo starty ser. Całość polewamy sosem tysiąca wysp i obsypujemy kawałkami piersi kurczaka i grzankami. Naprawdę szybka, pyszna i treściwa przekąska. Smacznego!

« Powrót