Przepis kulinarny
Pates aux champignons de Paris Autor: chwast   Data: 23.07.2003
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1386
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 10 zł średni 40 min. dużo

Składniki:

- makaron, najlepiej jakieś ładne świderki, - pół kilo pieczarek, więcej nie zaszkodzi, - 3-4 cebule, - sól, pieprz, - oliwa z oliwek, - ser żołty.

Jak przyrządzić?

Makaron, wiadomo-ugotować. Na oliwie podsmażyć cebulke, dodać pieczarki, przyprawy i wszystko ładnie poddusić. Jak wszystko bedzie gotowe wymieszac makaron z pieczarkami, do cieplego jeszcze dania zetrzec ser żółty. Roztopi sie i wszystko apetycznie się poskleja i będzie ciągnące. Nastepnie nałozyć na talerz, albo wlożyc do miski z potrawka sztućce i zjeść, najlepiej z kimś miłym , kto nie siorbie i mlaska.

« Powrót