Przepis kulinarny
Farfalle z kurczakiem Autor: Karolina   Data: 11.03.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=14758
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? średni 20-30 min. średnia

Składniki:

Makaron farfalle, pierś kurczaka, pieczarki, cukinia, śmietana 18% lub Knorr do gotowania, cebula, sól, pieprz, bazylia.

Jak przyrządzić?

Makaron gotujemy, piersi kurczaka smażymy na maśle ze szczyptą soli i pieprzu. Cukinię i pieczarki kroimy wedle uznania. Do kurczaka dodajemy cebulę i czosnek, wrzucamy cukinię i pieczarki, podsmażamy wszystko razem, dodajemy sól i pieprz oraz śmietanę 18%. Mieszamy z makaronem, podajemy z zieloną bazylią.

« Powrót