Przepis kulinarny
Najprostsza surówka pod słońcem Autor: a-ka   Data: 13.08.2003
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1482
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 porcje ? zł średni 15 min. ?

Składniki:

- 1 kapusta pekińska, - 2 duże marchewki, - pęczek szczypiorku, - czerwona cebula, - sos do sałatek ogórkowy winiary, - majonez.

Jak przyrządzić?

Kapuste poszatkowac, marchew zetrzec na grubych oczkach, szczypiorek i cebule pokroic, sos zrobic wg przepisu, dodac, mozna doprawic sola, pieprzem i cukrem, przed samym spozyciem polaczyc z majonezem.

Jak podawać?

Przyrzadzac tuz przed spozyciem, tak jak inne surowki ;)

Uwagi:

To jest baza tej surowki, w takiej wersji nadaje sie zima, kiedy wszystko jest drogie, w okresie letnim dodaje do niej: zielonego ogorka, czerwona papryke, pomidora. Z podanej ilosci skladnikow do surowki bazy wychodzi dodatek obiadowy dla 4 osob ;)

« Powrót