Przepis kulinarny
Sałatka pieczarkowa Autor: chebzia   Data: 11.04.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=14982
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
6 10 zł średni 30 min. ?

Składniki:

Surowe pieczarki, kukurydza, 4 jaja, 4 ząbki czosnku, vegeta, pieprz ziołowy, oregano lub zioła prowansalskie, majonez.

Jak przyrządzić?

Pieczarek nie myć, tylko obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Jaja ugotować i pokroić w kostkę, dodać kukurydzę, przyprawy, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Jak podawać?

Sałatka jest doskonała na zakrapiane imprezy i w połączeniu z grillowanym mięsem lub po prostu z chlebem.

Uwagi:

Nie podałam, ile dawać pieczarek, ale na dużą miskę wystarczy 50 dag. Najlepiej zjeść w dniu przyrządzenia po schłodzeniu, bo nazajutrz zmienia kolor na szary i pieczarki puszczą sok, ale smak się nie zmieni.

« Powrót