Przepis kulinarny
Brokułowa sałatka Autor: anus5   Data: 26.07.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=15609
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
6 15 zł średni 25 min. średnia

Składniki:

450 g świeżych lub mrożonych brokułów, 4 średnie pomidory, 2 jabłka, 4 jajka na twardo, sos czosnkowy Winiary, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Brokuły gotujemy na półtwardo. Wyjmujemy je i odkładamy, żeby przestygły. W tym czasie pomidory, jajka i jabłka kroimy w równe ćwiartki. Dodajemy do tego brokuły (większe kawałki kroimy na pół). Do całości dodajemy cały słoik sosu czosnkowego Winiary. Mieszamy, aż składniki się połączą. Dodajemy soli i pieprzu. Na koniec schładzamy i pyszna sałatka gotowa.

Jak podawać?

Ze świeżym pieczywem.

« Powrót