Przepis kulinarny
Krewetki słodko - owocowe z papryką i brzoskwiniami Autor: Pracownik Sklepu Kuchnie Świata   Data: 21.04.2008
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=16748
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
1 29, 63 zł średni 60 min.

Składniki:

250 g słodko - owocowych krewetek, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 100 g brzoskwiń w syropie, sok z połowy cytryny, 2 ząbki czosnku, cukier, sól, pieprz .

Jak przyrządzić?

Paprykę umyj i pokrój w drobne paski. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, wsyp szczyptę soli i cukru, dodaj rozgnieciony czosnek po czym podsmaż paprykę. Po około 5 minutach wsyp słodko - owocowe krewetki, całość wymieszaj i duś na małym ogniu pod przykryciem przez kolejne 5 minut. Po tym czasie dodaj brzoskwinie pokrojone w kostkę, całość skrop z sokiem cytryny, przypraw do smaku cukrem, solą oraz pieprzem i wszystko delikatnie wymieszaj.

Potrzebne przybory:

Nóż, patelnia, tłuczek do czosnku, łyżka.

« Powrót