Przepis kulinarny
Koktajl bananowo - truskawkowy Autor: Gosialiczka   Data: 09.05.2009
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=17679
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
2 średni 10 min. średnia

Składniki:

1 banan, 10 szt. truskawek, 200 ml jogurtu naturalnego bez cukru, 50 ml mleka, 1 łyżeczka fruktozy (ewentualnie cukru).

Jak przyrządzić?

Do naczynia wrzucamy truskawki (najlepiej mrożone, wtedy koktajlu nie będzie trzeba schładzać). Następnie dodajemy jogurt oraz fruktozę. Miksujemy blenderem. Dorzucamy pokrojonego banana i dolewamy mleko. Miksujemy wszystko razem. Przelewamy do wysokich szklanek.

Potrzebne przybory:

Naczynie, blender.

Jak podawać?

W wysokich szklankach.

« Powrót