Przepis kulinarny
Cottage pie Autor: Monia Lpool   Data: 14.09.2009
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=17877
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni 30 min.

Składniki:

0,5kg mięsa mielonego, 2 cebule, 6 pieczarek, 2 papryki (zielona i czerwona), 2 ząbki czosnku, sos pieczeniowy (gravy), 1 kg ziemniaków, odrobina tłuszczu do smażenia.

Jak przyrządzić?

Usmażyć na patelni mięso mielone. Podsmażyć na patelni cebulę, pieczarki, paprykę i czosnek, dodać do mięsa mielonego, dodać sos pieczeniowy (gravy). W międzyczasie ugotować ziemniaki. Ugotowane ziemniaki ubić na puree. Do żaroodpornego naczynia wyłożyć mięso z warzywami i gravy, na górę położyć ubite ziemniaki. Można posypać tartym serem. Piec w piekarniku 15 minut. Pychota!

Uwagi:

Typowe danie angielskiej kuchni. Smacznego.

« Powrót