Przepis kulinarny
Makaron z serem i brokułami Autor: maja   Data: 16.10.2009
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=17926
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 średni 30 min.

Składniki:

25 dag makaronu świderki, brokułów, szklanka mleka, cebula, pół serka topionego, łyżeczka mąki, ½ szklanki startego sera, pieprz ziołowy, sól, Vegeta, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, estragon, olej.

Jak przyrządzić?

Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na tłuszczu, doprawiamy Vegetą i pieprzem ziołowym. Dodajemy brokuły i chwilę smażymy. Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim serek topiony, łyżeczkę mąki i przyprawy, cały czas mieszając aby nie było grudek. Sos wlewamy do brokułów z cebulą. Zagotowujemy i zagęszczamy startym serem. Podajemy z makaronem.

« Powrót