Przepis kulinarny
Kociołek Gapiniński Autor: Arek 141   Data: 03.03.2010
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=19631
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 40 zł średni 60-120 min.

Składniki:

1 papryka czerwona, zielona, żółta i papryczka chili, 1 duża cebula (biała i czerwona), 1/2 kapusty białej, 3 ząbki czosnku, 2 kostki rosołowe drobiowe, 3 świeże pomidory lub mały koncentrat 30%, 1/2 kg boczku wędzonego, 1/2 kg kiełbasy wiejskiej, 1 kg ziemniaków, 100 gr oleju rzepakowego.

Jak przyrządzić?

Boczek i kiełbasę wrzucić na gorący olej, dusić 10 minut, następnie wrzucić cebulę, ziemniaki drobno pokrojone i dusić przez kolejne 20 minut, do wywaru włożyć pokrojoną paprykę i 2 kostki rosołowe i doprawić pomidorami lub koncentratem, dla smaku doprawić morską solą z czosnkiem lub dla ostrości pieprzem cytrynowym. Smacznego

« Powrót