Przepis kulinarny
Ostry sos czosnkowy (prosty i uniwersalny) Autor: hubba   Data: 10.05.2010
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=19730
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
1 1 zł średni 2 min. wysoka

Składniki:

na jedną dużą porcję frytek: 1 duży ząbek czosnku, 2 czubate łyżeczki jogurtu naturalnego, 2 czubate łyżeczki majonezu, 2 czubate łyżeczki ketchupu pikantnego, duża szczypta oregano, sproszkowanej papryki chilli i pieprzu.

Jak przyrządzić?

Wyciskam czosnek i mieszam ze sobą wszystkie składniki, odstawiam na chwilę do lodówki.

Potrzebne przybory:

Wyciskarka do czosnku.

Uwagi:

Świetny, pikantny sos do wszelakich zastosowań, burgery, chipsy, frytki etc.

« Powrót