Przepis kulinarny
Łosoś Mniam Mniam Autor: grisia   Data: 03.05.2011
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=20073
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni 20 min. niska

Składniki:

łosoś surowy, zioła prowansalskie, 2 ząbki czosnku, cytryna, sól, pieprz, jogurt naturalny, musztarda, chrzan.

Jak przyrządzić?

Zmieszać masło (w temp. pokojowej) z czosnkiem i ziołami. Łososia położyć na folii aluminiowej, oprószyć solą i pieprzem, nasmarować mieszanką maślaną i położyć na nim cytrynę w plasterkach. Zamknąć folię, włożyć do piekarnika i piec w ok. 200 st. 15-20 min. Sos: wymieszać kubeczek jogurtu z łyżka musztardy i 2-4 łyżkami chrzanu. Doprawić wedle uznania.:)

Jak podawać?

Łosoś na ciepło.:) Sosik na zimno.:) Najlepiej podawać z każdą postacią ziemniaków.:)

Czas przygotowania:

Wszystko, wiadomo, zależy od wielkości łososia i rodzaju piekarnika.:)

« Powrót