Przepis kulinarny
Koktajl z czerwonych owoców na bazie mleka sojowego Autor: gotująca_przy_okazji   Data: 24.06.2011
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=20107
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni 30 min.

Składniki:

4 saszetki herbaty z kawałkami owoców (do wyboru: malinowa, żurawinowa, owoce leśne), cukier do smaku, mleko sojowe, lody waniliowe, maliny, truskawki, jeżyny, żurawina – owoce świeże lub mrożone, listki świeżej mięty lub bazylii.

Jak przyrządzić?

Herbatę zaparzyć w 1 litrze wody, dosłodzić do smaku. Przelać w woreczki do lodu, zamrozić. Kostki lodu herbacianego wsypać do blendera, dodać mleko sojowe, łyżkę lodów waniliowych, owoce, świeżą miętę lub bazylię. Wszystko zmiksować. Podawać w wysokich szklankach.

« Powrót