Przepis kulinarny
Pekińska z wędzonym kurczakiem Autor: kajka   Data: 04.12.2003
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=2038
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 15 zł średni 15 min. średnio dużo

Składniki:

- duza główka kapusty pekińskiej, - wędzona pierś kurczaka, - słoik marynowanej cebulki, - majonez, - sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Kapustę drobno poszatkowaną, łączymy z drobno pokrojonym w kostkę kurczakiemi odsączonymi z zalewy cebulkami. Przyprawiamy solą pieprzem i mieszamy z majonezem.

Potrzebne przybory:

Nóż, deska, salaterka.

Jak podawać?

Salatka najlepiej smakuje po kilku godzinach od zrobienia, znakomita na wiele okazji: od przyjęcia bankietowego do grila w ogrodzie przy piwie.

« Powrót