Przepis kulinarny
Bagietka z wędzonym łososiem Autor: Madziunia0906   Data: 17.03.2012
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=21454
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni min.

Składniki:

2 bagietki, ok.20 dkg wędzonego łososia w plastrach lub w paskach, serek śmietankowy, oliwa, suszone zioła (bazylia, oregano), pęczek świeżego kopru.

Jak przyrządzić?

Bagietkę kroimy na "kanapki", smarujemy delikatnie z obu stron oliwą i oprószamy ziołami. Takie bagietki układamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku i czekamy aż się delikatnie zarumienią. Wyciągamy z piekarnika, czekamy aż wystygną i smarujemy serkiem śmietankowym. Na serku układamy kawałki łososia i dekorujemy świeżym koperkiem.

Uwagi:

Takie kanapeczki świetnie wyglądają na stole i są przepyszne:) Idealne na przyjęcia, jak i na kolację.

« Powrót