Przepis kulinarny
Indian dressing Autor: mariush   Data: 24.04.2012
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=25474
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni 15 min. niska

Składniki:

musztarda 175g, wiórki kokosowe 2-3 łyżki, oliwa z oliwek 2 łyżki, miód spadziowy 2 łyżki. Przyprawy: kolendra 1 łyżeczka, lubczyk, tymianek, suszona cebula, czosnek 1-2 ząbki, pieprz cayenne, kilka kropel jasnego soya sosu.

Jak przyrządzić?

Prosta sprawa. Wszystko razem wybełtać (kolendrę lekko stłuc w moździerzu, czosnek przez praskę), przelać do słoika i do lodówki.

Potrzebne przybory:

Moździerz.

Jak podawać?

Pierś kurczaka pociąć na kosteczki, podsmażyć na oliwce, wlać 2-3 łyżki w/w Indian dressing, poddusić z 5 minut i na miskę z ryżem. Pyszota! Sosik dobry też do kanapek... praktycznie z wszystkim.

« Powrót