Przepis kulinarny
Kotlet serowo-pieczarkowy Autor: yeneser   Data: 18.11.2002
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=301
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 40 min. ?

Składniki:

- 25dkg pieczarek, - 25dkg sera żółtego, - 1/2 szklanki bułki tartej, - 1 jajko, - sól, - pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Zetrzeć na tarce o grubych oczkach ser żółty i pieczarki. Połączyć ze soba składniki zostawiając trochę bułki tertej do panierowania kotletów. Z powstałego cista formować kotlety tak jak mielone i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Jak podawać?

Do tego polecam surówkę z cykorii Smacznego.

Uwagi:

Danie może być zarówno daniem głównym jak i wegetariańskim.

« Powrót