Przepis kulinarny
Ananasowe szaleństwo ciotki Katarzyny Autor: szymek   Data: 29.05.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3097
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 40 min. ?

Składniki:

Na małą tortownicę: - 1 paczka biszkoptów, - 1 puszka ananasów, - 1 budyń śmietankowy na ½ litra, - ½ szklanki cukru, - 1 Śnieżka + 1 szklanka mleka, - ½ paczki wiórków kokosowych, - ½ kostki masła.

Jak przyrządzić?

Sok z puszki ananasów dopełnić wodą do objętości 1 szklanki. Ugotować na tym budyń z ½ szklanki cukru. Pilnować, bo się przypala! Odstawić do schłodzenia. Zimnu budyń utrzeć z masłem. Dorzucić pocięte ananasy i wybełtać. Biszkopty ułożyć w tortownicy. Wyłożyć na nie masę z ananasami, przykryć warstwą biszkoptów. Ubitą Śnieżkę wymieszać z wiórkami kokosowymi i wyłożyć na biszkopty. Wstawić do lodówki.

« Powrót