Przepis kulinarny
Gorgonzola Autor: Blue7   Data: 08.06.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3153
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. ?

Składniki:

- 50 dag makaronu spaghetti, - 3 łyżki masła, - 1 ząbek czosnku, - 1 szklanka śmietanki, - 20 dag gorgonzoli, - pieprz, - ew. gałka muszkatołowa.

Jak przyrządzić?

Masło rozpuscić w garnku o grubym dnie. Dodać czosnek, chwilę smażyć mieszając. Wlać 1/3 szklanki śmietany, wkruszyć ser, mieszać aż ser zupełnie się rozpuści (ale nie zagotować!). dodać resztę smietany, wymieszac, podgrzać, posolić, popierzyć, dodać gałkę muszkatołową.

Uwagi:

Uwielbiam :)

« Powrót