Przepis kulinarny
Biurówka Autor: Tolek   Data: 20.11.2002
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=317
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
1 duża porcja ? zł średni 10 min. średnio dużo

Składniki:

1. 1/2mrożonki włoszczyzna krojona 250g 2. 1/4-1/3 paczki mięsa mielonego SOLONEGO 250g 3. 1 jajko 4. trochę makaronu nitki lib wg.uznania inny 5. przyprawy do wyboru: curry, sól, pietruszka, czosnek, zioła prowansalskie 6. dla miłośników pomidorowek: konc. pomidorowy.

Jak przyrządzić?

Na wrzątek wrzucamy trochę mrozonki wloszczyzna krojona, oraz male kuleczki lub kawałeczki mięsa mielonego solonego - nie trzeba już solic miesa( mozna takie kupić po 250g-wystarczy 1/4)po 5min. gotowania wbijamy jajko i mieszamy do ścięcia. Można doprawić wegetą , koncentratem pomidorowym ,rosołkiem w kostce lub inną przyprawa np. curry wg. uznania. Można też dodac jakiegoś szybkiego makaronu w nitkach 1-2 min. gotowania.

Potrzebne przybory:

Garnek 0,7 l, łyżka.

Czas przygotowania:

Spokajnie można zdażyc w przerwie śniadaniowej, a opornego pracodawcę ...mozna poczęstowac, pewnie tez ma smaka! Zupka może nie wygląda najciekawiej, bo jast zawiesista, ale jast pozywna, szybka i smaczna.

« Powrót