Przepis kulinarny
Faszerowane placki ziemniaczane Autor: Gloria   Data: 24.07.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3562
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. ?

Składniki:

Przygotowac wszystko tak jak na placki tradycyjne ziemniaczane, ale oprócz tego potrzebujemy: - żółty ser, i farsz: - mięso mielone, - pieczarki, - czosnek, - cebulka, - przyprawy (co do ręki wpadnie wszystko). Całośc tych składników farszu smażymy.

Jak przyrządzić?

Kładziemy łyżka na patelnię porcję palcka, w środek dajemy łyżkę farszu i przykrywamy jeszce ciastem. Tak zeby nie było widac farszu. Następnie po udanym obróceniu na drugą stronę. Stronę już upieczoną posypujemy żółtym serem startym na drobnych okach. Można podawać z keczupem lub sosem czosnkowo-smietanowym.

Potrzebne przybory:

Patelnia.

Jak podawać?

Z keczupem lub sosem czosnkowo-śmietanowym i nie tylko wg uznania.

Czas przygotowania:

?

« Powrót