Przepis kulinarny
Cheeseburger Autor: Ajwi   Data: 04.08.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3723
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. dużo

Składniki:

- mielone sojowe w proszku, - 4 bułki, - plastry ogorka kiszonego, - sałata, - plastry pomidora, - przecier pomidorowy, - plastry zoltego sera.

Jak przyrządzić?

Z mielonego sojowego sproszkowanego robimy splaszczone kotlety sredniej wielkosci (takie jak sa w cheeseburgerze). Pamietajcie, ze najpierw to mielone sojowe kotlety trzeba zalac woda wg instrukcji. Potem smazymy. Na rozkrojana bulke (moze byc taka specjalna do hamburgerow), kladziemy po plastrze wszystkiego i smarujemy obficie przecierem. Uwaga! Zolty ser ma dotykac goracego usmazonego kotleta. Wkladamy do rozgrzanego piekarnika 180 na 2 - 4 minuty zeby bulka sie podgrzala. Jemy.

Jak podawać?

Szybko i do piwa.

« Powrót