Przepis kulinarny
Ogórkowo-ananasowa sałatka Autor: Mary   Data: 06.08.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3738
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 osoby ? zł średni ? min. ?

Składniki:

- 4 lyzki rodzynek, - 2 lyzki soku z ananasa, - 1/2 dlugiego ogorka, - 1 czerwona papryka, - 2 szklanki posiekanego ananasa, - po 3 lyzki oleju i octu winnego, - 1 lyzeczka miety drobno posiekanej, - 2 lyzeczki sezamu.

Jak przyrządzić?

1. Rodzynki namoczyc w soku ananasowym /przynajmniej 1/2 godz/. 2. Ogorek pokroic w talarki. 3. Drobno posiekac papryke. 4. Wymieszac rodzynki ,papryke i ananas. 5. Na duzym plaskim talerzy ulozyc dookola ogorek 6. 6. W srodku talerza wylozyc: ananas, papryke i rodzynki. 7. Polac sosem /oliwa i ocet/. 8. Posypac mieta i sezamem.

« Powrót