Przepis kulinarny
Indyk (lub kurczak) z czosnkiem Autor: bromba   Data: 06.08.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3753
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. ?

Składniki:

- 70 dag piersi z indyka (lub kury), - kilka ząbków czosnku, - 4 łyżki soku z cytryny, - 2 łyżki oleju, - sól, pieprz (najlepiej biały).

Jak przyrządzić?

Mięso kroimy na plastry (można te plastry mięsa lekko pobić), układamy w płaskim naczyniu i posypujemy pokrojonym czosnkiem. Olej mieszamy z sokiem z cytryny, solimy i posypujemy pieprzem. Przykrywamy i pozostawiamy na całą noc - niech nabiera smaku. Następnego dnia lekko wycieramy powierzchnię mięsa i pieczemy na ruszcie po 5-8 minut z każdej strony.

Jak podawać?

Podajemy z sałatą i pieczywem z grilla.

« Powrót