Przepis kulinarny
Flaki z boczniaków Autor: Zuzka   Data: 11.11.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4714
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 25 min. ?

Składniki:

- 20 dag boczniaków, - 3 marchewki, - 2 pietruszki, - 1 seler (nieduży), - kostki bulionowe warzywne, - przyprawy do smaku (sól, pieprz, majeranek).

Jak przyrządzić?

Boczniaki wrzucamy do gorącej wody i chwile gotujemy, aż zmiękną. Wyjmujemy i odcedzamy, następnie kroimy w paseczki. W drugim garnku do bulionu wrzucamy starkowane warzywa na grubej tarce. Gotujemy warzywa razem z boczniakami. Doprawiamy majerankiem i pieprzem i GOTOWE.

Potrzebne przybory:

Ganek, nóż, druszlak, tarka.

Uwagi:

Przepis pisałam z głowy więc dokładnie nie pamiętam czy były takie proporcje, ale na moje "oko" to będzie dobrze. Życzę smacznego!

« Powrót