Przepis kulinarny
Deser dla dorosłych Autor: Maja   Data: 29.12.2004
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=5177
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
8 15 zł średni 20 min. dużo

Składniki:

- 8 moreli - 8 kostek cukru - 250g twarogu - 250g mąki - 2 jajka - łyżka cukru - kieliszek koniaku

Jak przyrządzić?

Morele przekrajamy, do środka wkładamy kostkę cukru nasączoną koniakiem. Twaróg, mąkę, jajka i łyżkę cukru rozwałkujemy i tniemy na 8 kawałków. Obtaczamy nimi morele formując kule. Gotujemy w osolonej wodzie przez 15 - 20 minut

Jak podawać?

podajemy z masłem posypane cukrem pudrem

« Powrót